• Straatmeubilair Gemeente Haarlemmermeer
  • Lasersnijmachine Staforsta
  • Scootercubes bij verzorgingshuis

Nieuws:

Lees hier meer over de ontwikkelingen in en buiten ons bedrijf

Roestige haringen sieren vissersplaats

Bijzonder ontwerp beschermt boom

Om de zogenaamde boomspiegel (de oppervlakte onder de boomkruin) te beschermen van een drietal bomen in een Nederlandse vissersplaats, produceerde Staforsta een boomrooster van 10x6 meter.

Het lasergesneden motief bestaat uit haringen en luchtbelletjes. Het gebruikte materiaal is 10 mm dik cortenstaal dat met de tijd mooi roestbruin kleurt.

Giga-kangoeroe gezien in Brabant

Kliniek plaatst bijzonder beeld

Het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven heeft vorig jaar haar deuren geopend voor een splinternieuw Moeder Vrouw Kind-centrum. Een bijzonderheid is dat het centrum de beschiking heeft over kangoeroevesten. Eigenlijk een eenmans -of eenvrouws- couveuse.

Bij kangoeroeën, ook wel buidelen genoemd, is het de lichaamstemperatuur van vader of moeder die het kind warm houdt, in plaats van de warme lucht van een couveuse. Deze behandelmethode wordt steeds meer toegepast op Nederlandse couveuse-afdelingen.

Deze behandelmethode en natuurlijk de symboliek van het 'buidelen' wordt uitgebeeld in een 2 verdiepingen hoge kangoeroe.

Voor Fiction Factory Amsterdam leverde Staforsta het snijwerk voor deze vrolijke maar zorgzame springer.

Staforsta hangt in het Rijksmuseum

Eye-catching armatuur verlicht entree

Na tien jaar verbouwen, restaureren en renoveren heeft het Rijksmuseum op 13 april 2013 zijn deuren geopend. Voor het eerst in de geschiedenis onderging het museum een totale transformatie van zowel het gebouw, als de presentatie van de collectie.

Voor Fiction Factory Amsterdam leverde Staforsta het snijwerk voor dit immense armatuur.

Kijk dus ook naar boven als u het Rijksmuseum bezoekt!

State-of-art lasersnijden

Productietijd verlaagd met 50%

Ondanks de recessie heeft Staforsta eind 2010 een miljoenen-investering gedaan in een state-of-art lasersnij-machine.

Deze Trulaser 3030 neu van de Duitse firma Trumpf, uitgerust met een geautomatiseerd magazijn en eveneens geautomatiseerd laadstation, zorgt voor een productietijd-verkorting van 50%.

De installatie wordt ingezet voor de productie van onderdelen voor eigen constructies maar ook voor de productie van klantspecifieke producten.

Nieuwe kantbank

Dienstenpakket verder verbeterd

Per september 2011 beschikt Staforsta over een Safan kantbank type E-brake. Deze machine is voorzien van een grote inbouwmaat van 690 mm. Speciaal voor het produceren van hoge producten.

Met deze investering kan het bedrijf nog beter tegemoet komen aan de specifieke wensen van haar huidige en toekomstige klanten.